Vepřové maso

Roláda z vepřového masa

  • Na roládu z vepřového masa budete potřebovat tyto suroviny
  • 1 kg vepřového masa (plecko, pečeně nebo krkovička)
2 vrchovaté lžíce sádla
3 větší cibule
6 vajec
sůl a petrželka podle chuti
30 dkg uzené krkovičky
cca 6 lžiček dijonské hořčice
3 lžíce sádla
Postup

Z masa naklepeme dva plátky, tak aby se daly zamotat závitky.
Osolíme z obou stran . Potřeme dijonskou hořčicí.
Na sádle usmažíme dozlatova nakrájenou cibuli. Umícháme vajíčka, pod které již nedáváme další tuk.
Přimíchejte najemno nakrájenou krkovičku a podle chuti petrželku. Nezapomeňte dobře dochutit.
Směs naneste na maso a zarolujte.
Svažte nití a dejte je do pekáčku vymazaného sádlem. Podlijte 50 ml vody, přidejte sádlo a dejte péct do trouby napřed na 210 st. a jakmile se maso začne péci, tak klidně teplotu snížíme a přikryjeme.
Během pečení zkontrolujte vodu a jakmile budou rolády měkké, odkryjte pekáček a maso lehce opečeme.

Roláda z vepřového masa je úžasná pro nedělní oběd.

Přejeme dobrou chuť.