Drůbeží maso

Slaninové kuře

Na slaninové kuře budete potřebovat tyto ingredience:

1 ks kuřete
3-4 ks hodně prorostlé slaniny
2 lžíce česnekového oleje
125 ml brandy
kuřecí vývar na podlití

 

Postup:

1. Na pánev nalijte česnekový olej, položte plátky slaniny a pěkně je opečte dozlatova (pustí šťávu do oleje, což je hodně žádoucí), slaninu vytáhněte a do pánve nalijte brandy, nechte probublat, pak pánev sundejte ze zdroje tepla.
2. Slaninu vytáhněte a vložte do dutiny kuřete, které pak pokládejte do pekáčku, přelijte šťávou z pánve.
3. Kuře vložte do trouby a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C odkryté tak 120 minut, během pečení maso mírně podlévejte vývarem a přelévejte šťávou z výpeku.
4. Hotové kuře naporcujte a podávejte přelité šťávou z výpeku a posypané nasekanou slaninou z vnitřku kuřete.

Related posts

Zanechte komentář