Drůbeží maso

Smažené kuřecí řízky

  • Suroviny

    500 g kuřecího masa ( prsní nebo stehenní )
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • 2 vajíčka
  • sůl
  • pepř
  • 1 dcl mléka
  • olej na smažení

Postup přípravy

  1. Maso upravíme na plátky. Poté z obou stran osolíme a opepříme. Můžete využít granulovaný česnek pro ještě lepší chuť.
  2. Do třech hlubokých talířů si připravte: hladkou mouku; dvě vajíčka + mléko + špetka soli + trocha pepře – to vše pořádně promícháme; strouhanka.
  3. Maso obalíme v pořadí mouka, vajíčko a nakonec do strouhanky. Pro více křupavý řízek doporučujeme použít panko strouhanku.
  4. Smažíme na pánvi v oleje popřípadě sádle..

 

Related posts

Zanechte komentář